Content: Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Background: Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Pattern: Blank Waves Notes Sharp Wood Rockface Leather Honey Vertical Triangles
Welcome to TerraFirmaCraft Forums

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Crysyn

      Only help if you can be helpful

      Hey All, A topic has come up of late in the IRC channel in regards to the general feel of the forums and the community that supports them. Things have progressed further than I would have liked with out this being addressed more publicly because I would much rather have snubbed this out sooner rather than later.. but I have been busy. Here is the general rule I would like people to follow: Wheaton's Law "Don't be a dick." Those of you from the IRC channel know that this is the only rule I ask people in there to follow and we generally have a good and lively time chatting about all manner of things. This is basic rule that just about everyone understands and I am going to expand it to the forums from here moving forward. If you can not help people in a helpful and polite manner then I simply ask you to stop. Now I generally take a back seat to moderating the forums as I like to participate in the suggestions forum fairly heavily at times and would rather do so as a forums user than a moderator. But I am also fairly well known for being the person who constantly puts their foot down and so I am stepping up and doing so on here. If you find yourself unable to respond to a message politely then I ask that you do not respond. This mostly focuses on the increasing level of hostility found within the Suggestion forum as well as the Server forum. I do not care if this is the 30th some odd time you have seen someone make the same suggestion. Or even if the new post on an older topic is one entry above the old one. I expect the members of this forum to respond politely to the user, new or old, and point to the older topic if it applies and even go the extra step to suggest they either add in new information or to summarize the outcome of the previous discussion based upon the new post's entry into it. That is what we are here for, that is why I close most topics instead of deleting them, so that they can be found and referenced down the road. The next topic is the slew of derailment attempts I have seen as of late. If you want to have fun and joke around that is what the off topic forum is for and pretty much anything goes there. I do not expect to read a suggestion thread and have to go through 3 pages of image memes people have shot back and forth. Quite simply this is a waste of my time to read and then have to clean up. Now for the summary. I am going to start taking a more active role, especially in policing the suggestion forum, and handing out warn levels to people whom I see doing this. These will be indiscriminate and applied not to just the first person who derails or is impolite on a topic or response, but to everyone whom follows the lead of that person. As I do not like doing things with out giving you all warning this post shall serve as that warning. If you have a desire to bring this topic up with me then I invite you to do so on the IRC channel. Lets raise the level of quality and grow the community. Let us not descend into the quality often found on the minecraft or league of legend forums. There is simply no need for that here. Be passionate about things, just do not be abusive.
    • Kittychanley

      Offline Servers

      Recently I've seen a few server listings showing up on the first page of the Servers forum that have been closed for an extended period of time, but have recently gotten a reply from a new member who didn't realize the server is offline. To help prevent this from happening in the future, it would be greatly appreciated if you could use the report function on the original post of any servers that have been confirmed as offline, so that the topic may be locked. If you are the admin of a server and plan on taking the server offline, please use the report function on the original post of your topic to let the TFC Staff know that the topic should be locked. If you are the admin of a server that has a locked topic, and would wish to bring the server back online, please use the report function on the original post of the topic to let the TFC Staff know that the topic should be unlocked. As always, please remember to follow rule #3 of the servers forum and update your topic title to contain the version of TFC that the server is currently running. You can do so by editing the OP, and then clicking on "Use Full Editor."

Search the Community: Showing results for tags 'glitch'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 20 results

  1. Hello, I have a problem with my Minecraft world using this mod. When I place down a block the world around me disappears and I can see nothing but the outline of the blocks. This is very annoying. I would like to start a video series about this mod on youtube but with this bug I can not. I have all the required stuff installed (forge, fastcraft). I installed OptiFine as well. What should I do? Thank you for your reply in advance.
  2. Version #:0.79.10.375SSPSuggested Name: ice-graphical bugSuggested Category: MinorDescription: My world recently hit winter time and I noticed a weird graphical bug with ice (only saltwater-ice, though): Its seems like the bug affects the ice per chunk, in a sometimes larger and sometimes smaller area. You have to look at the ice from a certain height/angle, otherwise you can't see it. Also, if you get too close to it, the bug just dissapears because the chunk updates I guess.Have you deleted your config files and are still able to reproduce this bug?: YesDo you have any mods other than Forge and TFC installed?: CodeChickenCore, NEI, TFCNEIplugin, Fastcraft
  3. Incorrect breaking sounds

    Sticks found lying on the ground, and player placed logs have the sound of stone when you break them. Not a big bug but just wanted to point it out. Natural logs play the correct sound.
  4. [Solved] ProPick False Negative Readings

    Hello, so I'm not posting this in the conventional bug report format because I almost doubt it is a bug, and that someone will give me a reasonable explanation as to why it's happening. Anyway, I've been playing TFC quite a bit recently, never really noticing anything to weird about the Prospectors Pick (ProPick) and just as of recently I've found it giving me potentially incorrect readings. Just today on my server, I was using it to find a vein of saltpeter, and I was getting very close to it underground. I was checking a block which I thought was very near to the vein as I was getting "Very Large Sample" leading up to this block. I thought I was just getting a false negative on this block at first, but after clicking over 50 times It definitely wasn't picking up the vein of saltpeter. Every single block surrounding it was giving me a "Very Large Sample", and even if it was somehow further away from the centre of the vein, you would think this block would at least read as a lower tier of sample, such as "Large Sample". After this happened, I noticed it happening way more often, and found that some stone blocks, you matter how close you are to the ore vein, just don't give a reading on the vein. I don't know if this is even a realbug, or if I'm doing something wrong, or even if the problem even lies in the Prospectors Pick at all. Maybe it actually has to do with the block that gives this false reading? I'm sure someone will give me an explanation with some mathematical equation somehow describing that it is possible for an ore vein to be Very Large, and then not be seen at all on the block right next to it. I've definitely done some more testing and found even when I can fully see thecentreof a vein, I can still find blocks (sometimes in clusters) right next to it that give me no reading at all, and then behind those blocks, further from the vein, I caneasilyget "Very Large" or "Large" readings. Even just an explanation as to why this is happening will put my mind at ease, because this is actually very frustrating when searching for veins of ore, as I find these random falsereadings more common, always throwing me off the track.
  5. Disappearing Stone Hammer

    Version #: 0.78.17 SSP/SMP (Single/MultiPlayer): Survival SinglePlayer Suggested Name: Disappearing Stone Hammer Suggested Category: Annoying Description: I was using a chisel and stone hammer to chisel. I opened a chest to find something, closed it, and went back to chisel and it wouldn't let me. I looked and my hammer was gone. I knapepd and crafted a new stone hammer. I attempted to place it in the same slot and it went to the slot, but it put the other in my hand. It showed it was half-damaged, and when I placed it in my inventory, it disappeared again. It has done this multiple times. Before opening the chest, it showed the hammer had taken no damage. When I moved it from my hotbar, it showed it was damaged. I placed it in my inventory and it disappeared. I backed out, deleted my config, and created a new, creative world. I give myself a stone hammer, and a blue steel chisel and a chest. It did the same. I tried with multiple hammers. It only happens with stone hammers. Have you deleted your config files and are still able to reproduce this bug?: Yes Do you have any mods other than Forge and TFC installed?: Yes If yes, which mods? Optifine
  6. When an ingot mold full of unshaped metal is cool enough to obtain the ingot by placing the mold in the crafting grid there is a way to get the ingot to cool instantly. Instead of clicking on the ingot icon that appears in the crafting icon, hover your mouse over it and press the key for any hot-bar slot. The ingot will move to that hot-bar slot, it will be completely cooled and the mold is returned like normal. Seems like a bug to me.
  7. Annoying Block Texture Rendering Glitch.

    I just downloaded Terrafirmacraft and it works but when I got into the game i got these annoying texture glitches ... its almost as if the blocks are connecting properly or something its only on the edges of the blocks and on top of plants. I've tried re downloading everything and changing all my video settings but nothing seems to work. please help me it would me much appreciated thank you Here are some pictures of what I'm talking about. Here are the links for the other pictures: http://postimg.org/image/7vx5fou7t/ http://postimg.org/image/nt9phm3lr/ http://postimg.org/image/xuru0yct1/ http://postimg.org/image/cwzj3dja3/ http://postimg.org/image/tf3j0pw99/
  8. [Solved] Ingot Duplication Glitch

    When an ingot stack is on top of another, you can right click the bottom stack to drop all the contents of the top stack plus one ingot.
  9. Hello. So I've got this rather peculiar bug: I use Optifine, both for FPS gains and the connected glass textures. When I place down glass normally and all, it works fine. (Not saying vanilla glass looks particularly good) But when I place down a tool rack in the world, anywhere, everything goes boom. Observe, without the tool rack: Here, with the tool rack (above the quern) It's pretty annoying because my entire ceiling is made of glass. If you look through the area behind the door, you'll notice it doesn't happen when looking at it from the side... Problem is also exacerbated by the fact that you can't place tools in chests. I'm running 0.78.14 ATM, with Optifine D1 for 1.6.4. Deleted configs, no change. EDIT: On further inspection, it looks like the ShouldRenderFace() call that usually takes place is borked, because the side faces are rendering when they shouldn't.
  10. Armour and Bed glitch

    Armour doesn't crouch with steve when I crouch. I know I can't really explain things well so here's a quick video showing the bug: Running build 78 Latest java updates Test if you have the same bug. I'll be on tommorow, need to sleep now.
  11. I've been playing terrafirmacraft for sometime. I learned about it around 6-8 months ago and played it for a while and then stopped like i do with all mods/games. One thing i always remember though is a glitch that occured on my single player world that made "fake" copper ore. The prospecters pick would give postive results for a very large amount of ore in a large area, when i was playing on this i tryed many times to find the ore, eventually i go fustruated and i went in creative mod and carded out a huge chunck of rock with smashing and tnt and found nothing. Later on i did start a new world with my friend and we found native copper. Now on my new world me and my friend started the same thing seems to be happening with native copper. Ive been mining for a really long time and it seems like i trangulated a large area but its extrememly large and unrealistic for it to be ore, im getting "very large" in a atleast 35x35 area. Ive been in creative went farther than that and at certain levels i get "very large" still. Can somebody help me here or is this just a bad glitch? i was hoping this would be fixed by now but i guess not. Yeah me grammmar not zo good
  12. Okay, I have two issues. The first is a bug for infinite bismuth. All you have to do is make a forge and plunk down your crucible. If you throw in a copper anvil it melts down as expected but if you throw in a bismuth bronze anvil it doesn't fill the ratios. It just sits in the input slot. If you click off and onto the crucible you can see the word Bismuth for a split second before it disappears. All you have to do is keep putting empty ingot molds into the output slot and it will fill with bismuth. I got 26 ingots before I just broke the crucible to stop it from happening but you can continue to plunk the anvil in and pop it out and keep getting as much bismuth as you'd like. The second issue I'm having is the bloomery no longer functioning. I updated from 77.9 to 77.11 and now my bloomery won't work. I tried to rebuild it, 5 different times, but it won't work period. I don't know what's causing it. The charcoal pile will take the iron ore but the bloomery itself won't light.
  13. Hey everyone, I wanted to bring up a glitch that I found in my time playing. You physically cannot make a Wrought Iron hoe on a Wrought Iron anvil. The steps make it impossible to do so by asking for three things "last". You can see what I'm talking about in the pictures below or in this album : http://imgur.com/a/kRWOw
  14. Animalsplosion

    I've seen these two issues all throughout Build 76's various hotfixes, in SMP. I never found the necessary wheat to start animal breeding in any of my SSP worlds. I've seen them happen with all four breedable animals. My fellow players have seen the same as me. 1.) Sometimes, when a pregnant animal gives birth, it will not spawn 1 offspring, but rather 4-8 at once. It's kind of odd when you have a pen with three pigs, two of them pregnanet females, and you come home one day to discover that boom, you now have 15-20 pigs. However, this is not guaranteed to happen; I've also seen a good number of singular births. Now, one of these two cases is probably intended, but which is it? And, why is the other case happening? 2.) Baby animals are extremely glitchy, no matter whether it's one or a dozen. For the entire time they grow up (rightclicking them shows a negative number ticking towards 0, which denotes an adult), the animal will show as running in place, and rapidly flickering back and forth between its actual size and its future adult size. It looks really bad. When I came how to discover my pigsplosion mentioned above, I couldn't bear having the camera pointed at the pen. Now I know you're no longer fixing B76, but please take a look at this in your B77 branch.
  15. Everytime I open the TFC launcher, it gives this error: Failed to load news. IOException: Network is unreachable: connect What can I do, and why is it doing this?
  16. In Build 75, by acquiring four of Phyllite (any?) stone it is possible to create an unlimited number of stone tool heads. If both of the stone slots required to opening the knapping menu have a stack of more than one stone in them, then upon opening the knapping menu WHILE HOLDING SHIFT an extra stone is dropped, allowing one to use the knapping menu with a net loss of zero stone. This allows for potentially infinite duplication of stones and production of stone tools while requiring only 4 stones to be acquired.. I have confirmed this for both Conglomerate and Phyllite. I'm assuming that it works for any stone capable of opening the knapping menu. If you require any more information I'll be glad to offer my assistance. This is a great mod and I just want to support its production.
  17. Strange Server Glitch

    I set up a server and it loads up and does everything fine, but when i get on, random parts of the land are replaced with random vanilla blocks in huge chunks, but not going up to the sky. ive even put in worlds from my single player but it still loads theese glitches. im using the most recent build and have forge and player api in. btw this isnt just me who gets these glitches when i go on. if anybody comes on they have these issues to.
  18. [BUG LIST] Post your bugs below

    Hi Bioxx, I've decided to help you out some, and make a bit of a central list for bugs that me, and others have found. I'll update this list every build, and change to green what bugs have been fixed If you find a bug, let me know what is and what version you are using. Remember to describe it best you can, so it is easier for the devs to "pinpoint" how to fix it, and what went wrong easier. I will update the list when I see it. Also, If you see a bug that is fixed, or not a bug, let me know, and I'll mark it as Fixed, or remove it. Red = Not Fixed Green = Fixed -Tall grass and rocks prevent leaves on fruit trees from growing. (Not sure if this is a bug, but is kind of weird anyway) -Weapon blocking is still bugged, requires you to right click on the ground for it to block ​-Digging dirt/grass below a sapling yields that sapling AND an oak saplings -Ad​ded doors bug out when a redstone signal is applied. -When cutting Willow trees, a chunk of tree usually stays floating in the air. -When cutting large kapok trees, vines, and some leaves with vines attached will remain floating in the air. -Eating a meal does not show the "eating animation", only the burp at the end. This was working fine in B66. -Placing a vine on a vertical surface (side of a block) appears to place nothing while removing the item from your inventory, but sometime later a vine may appear on or near that surface. Placing a vine on the side of a block with a block directly above will make the vine appear underneath the block above. -Cactus in desert can be discovered as item entities on the ground in a freshly generated chunk. -Plum and red apple trees never seem to be harvestable -Food prep gui doesn't update stack quantity until at least one meal is crafted -Some plants (eg oats) growth cycle seem to ignore year length setting, most work properly though -In B69 SMP, smelted metal that gets cold in a bloomery will crash the server when accessed and will require the bloomery to be broken and rebuilt. -In a fire pit when a mold in the first slot fills and there is excessive liquid metal it overflows to a mold in the second slot. However when a mold in the second slot fills, the overflow is lost, it won't attempt to fill an empty mold in the first slot. -Creeper explosion near a camp-fire will make that campfire drop as an object, and can be replaced by right-clicking. -Something that I'm pretty sure everyone have noticed is sometimes 2 same objects won't come together and will act as two different objects. To fix that you just open you'r inventory and shift click on the two items. Best example markings on a scribing table. If you right click it'll put them all and you can't combine them back together -Breaking a fruit tree branch with your hand causes the branch to respawn along with all potential leaves that could be connected to that branch, even if the branch had no leaves at the time. If the fruit tree is in season you can use this exploit to gather infinite fruit. -Doors are very annoying in SMP. When others open doors, you see it open up but can't go through. Sometimes it works, sometimes it doesn't. -Sometimes you do not have your water meter filled up when you get in water. Logging out and back in fix it. -When you throw a spear, the spear in the left inventory slot goes first, and it causes it to get the durability from the spear you were holding when thrown. -Smelting magnetite in a bloomery: I believe if the ore cools to a non-liquid state before the gui is reopened the ore and charcoal readout bugs out (Ore displayed as full when it isn't). The bloomery then accepts charcoal normally and it will consume magnetite endlessly, and requires breaking and replacing to fix. -Plum trees not harvestable (Don't remember if I placed red apple at some point) -Ghost axes still there -Anvil updates when smithing: If a plan is swapped for another without closing and re-opening the anvil gui, the green completion section doesn't move, which is misleading when trying to smith fast. Also happens when exchanging one ingot for another. -Support beams: When attempting to connect horizontal support beams to a single vertical support beam, any block updates cause the horizontal beams to break themselves. -Explosions dropping raw blocks (Cobblestone, bituminous coal, etc) in addition to some of their normal breaking results. May or may not be intended -Charcoal being placed instead of opening any gui -I had a stack of meals and ate one while my inventory was full. Normally the empty bowl would appear in my inventory but since it was full nothing happened (edit: the empty bowl was lost). I would think it should drop the empty bowl on the ground. -Zombies drop vanilla iron items rarely. -On rare occasions chunks appear to tower above ground, much like a chunk error. However, I use MultiMC, which has a java window constantly open and it reports no error, so it's not a bad chunk. -When the Guest on LAN uses a chisel, it will sometimes get 'out of sync' with the mode the chat / gui is saying the chisel is in. Both times this has happened, the Host player was also using a chisel during the session before the guest started having trouble. Eg. My wife hosted a game, I started having an issue with my chisel during that game after she had been using her chisel. I hosted a game and once I had used my chisel, hers got out of sync. (It should have been making slabs, but it was making stairs) -Shift-clicking on a plan in scribing table gui - consumes all the paper in paper slot and yields 1 plan anyway. -Metal axes cutting trees occasionally don't drop logs. (Thought it was only stone?) - While chiselling in detailed mode, one small cube next to the one you just chiselled sometimes disappears.It happened on one block more than others, but after leaving it be for some time it got back to working normally, with the occasional extra cube destroyed. Having the chisel locked to the block and chiselling from certain angles made it more often. I was also working next to other chiselled blocks, in case it matters. - After being used in one mode, the chisel sometimes freezes in that mode and doesn't allow you to change it. Exiting and re-entering the the game fixes it. -Knapping squares sometimes drop from creeper explosions -A single right click will eat a meal after the normal food delay - Hoes "Harvest Check" is inaccurate. It worked the first few times, but now shows that vegetables are not ready to harvest even if they are. -Sometimes sluice-found ores dissapear while trying to place them in a chest. -Sometimes chiselling modes get themselves in a weird order.
  19. I have just installed TFC and it is working fine, except this: As you can see the dirt is darkened moving lava, trees are made of cakes and miscolored rails and oak saplings look like a flat lapis lazuli block. I have Forge, Optifine and TFC all running. Any help to fix this is welcome!
  20. Stone anvil

    Every time I exit my game I can't use the stone anvil (yes, I'm using the stone block as an anvil and yes, I'm clicking it with a hammer) It worked fine the first game session I did it, but after that it just doesn't seem to work, can't get it to open up the anvil GUI.. I found a way to make it work again; I create a new world, make myself a stone hammer, dig down to stone and open up the anvil GUI. After that I exit to the main menu (not exit the game, cause that would break it again), delete the new world I just created and go back to my regular work. After I do that it works fine again, until I close Minecraft again Anyone else having this problem? It's very strange and quite annoying but I haven't seen mention of it on the forums, so I wonder what I'm doing wrong. I don't have any mods installed other than Optifine (smooth version).